Táplálkozási tanácsadás

Ha eldöntötted, hogy változtatsz az életmódodon, akkor nincs más teendőd csak felvenni velem a kapcsolatot és megbeszélünk egy időpontot a személyes tanácsadásra. Mire lehet számítani?

Az első alkalommal általában egy állapotfelmérő lapot töltetek ki, ez a lap kitér az egészségügyi állapotodra, a jelenlegi életviteledre, sport múltadra, céljaidra, kedvenc ételeidre és még sok más dologra, aminek segítségével a későbbiekben majd összeállíthatom a számodra tökéletes étrendet. Mindemellett sor kerül testösszetétel mérésre. Megnézem mennyi a súlyod, mekkora rajtad az izom tömeg, hány százalék a testzsírszázalékod, fogyasztasz e elég folyadékot, milyen nehezek a csontjaid. Ezek nem csak az étrend összeállításához szolgálnak fontos támpontokkal,hanem a hatékony edzés terved kialakításánál is és a későbbiekben össze is lehet majd hasonlítani az elért eredményeidet ezekkel a kiindulási eredményekkel. Ha a felmérés alatt kiderül, hogy valamilyen betegséged vagy problémád lehet, akkor javasolni fogok egy vérvételt, mert a megkapott vérkép segíthet az étrended összeállításában. 

Ha minden apró részletet átbeszéltünk, akkor kérni fogom, hogy egy hétig írd le pontosan mit és mennyit  eszel, mit sportolsz, milyen volt aznap a közérzeted, volt-e bármilyen problémád stb. Ehhez adni fogok neked egy nyomtatványt vagy kérheted elektronikus formában is. Ebben az egy hétben, az lenne a legfontosabb, ha a lehető legőszintébben, lelkiismeretesen írnád, hogy  mit eszel, mert akkor látom csak a legreálisabban a dolgot, akkor lesz a leghatásosabb az az étrend, amit utána majd összeírok neked.

Miután megkaptad az általam összeállított, új étrendedet, egy hónapig figyeljük a tested reakcióit, hogy biztosan jól működjön, a céljaidnak megfelelően. Ha valami probléma lenne az étrenddel, akkor addig dolgozom rajta, ameddig meg nem találjuk a neked megfelelő verziót. Az első hónap után tartunk egy kontroll mérést, felírjuk az elért eredményeidet.

Az első hónap letelte után, eldöntheted, hogy szeretnél – e a továbbiakban is kontroll mérést tartani velem vagy önállóan elvégzed őket otthon. Ha kell segítség vagy bármilyen problémád lenne a továbbiakban bátran megkereshetsz!