1

Judit

3 gyermek édesanyja vagyok, és több mint 10 éve dolgozom táplálkozási tanácsadóként.

Visszaemlékezve a tini és fiatal felnőtt koromra, soha nem voltam elégedett az alakommal, mindig sovány (hosszú szőke hajú és kék szemű) szerettem volna lenni. De csak az a tény, hogy jobban tetszen az, amit a tükörben látok, nem motivált annyira, hogy életmódváltásba kezdjek.

Pedig úgy éreztem, hogy a súlyom számtalan dologban gátol és részben oka kudarcaimnak, mégsem voltam hajlandó lemondani a megszokásaimról.

Az áttörés akkor következett be, amikor autoimmun beteg lettem teljes hormonális felborulás kíséretében. Tudtam, hogy nem akarok gyógyszert szedni egész életemben, így elkezdtem kísérletezni a testem megismerésével, étkezéssel való gyógyításával. Szerettem volna mélyebben megérteni, hogyan működik a testem anyagcseréje, és hogyan kapcsolódik össze a testem és az elmém/lelkem.

Nemcsak az egészségemet sikerült visszanyernem, de 38 éves koromra csúcs formába kerültem (persze szőke hajam és kék szemem nem lett) és 42 illetve 45 évesen sikerült 2 egészséges kisfiúnak is életet adnom, úgy, hogy a szülés előtti súlyomat vissza tudtam szerezni mind a 2 szülésem után.

A közös munka alatt nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy megértsem, megismerjem ügyfeleim személyiségét (fájdalmak, félelmek, vágyak), hogy képes legyek aktiválni a cselekvő energiát az anyagcseréjük kiegyensúlyozására, azért, hogy az ügyfeleim, ne csak a súlyukat, de az élet minőségüket is a legmagasabb szinten tudják menedzselni.

Hajdu Judit táplálkozási tanácsadó, növényi táplálkozási tanácsadó, agyfejlesztő táplálkozási tanácsadó, hormonháztartás-terapeuta, általános coach és személyi edző.

 

Így változtam én –  Hajdu Judit, a Mértékadó podcast vendége

Reni

3 kislány édesanyja vagyok.  Az a „fajta”, aki a várandósságok után hízik el, nem alatta. A második és a harmadik gyermekem után is – miután végre elszántam magam – 21-23 kg-ot fogytam Judit segítségével (6 hónap alatt). Először még mindenevőként, legutóbb pedig már teljes értékű vegán táplálkozással, és eközben  számos betegségtől szabadultam meg (inzulinrezisztencia, ösztrogéndominancia, ekcéma…) Ekkor tapasztaltam meg a táplálkozás hatalmas erejét az egészségünkre.

Marketinget tanultam, de mióta ennyire imádok főzni, elvégeztem egy szakács iskolát.  Jelenleg a minél teljesebb értékű növényi étrendre való átállás a “mániám”🍃, illetve a hagyományos magyar konyha fogásainak elkészítése egészséges módon. 😉 Emellett navigálom a lánykáimat, napi szinten készítem, csomagolom az ételeiket az iskolába.

Nagyon sokat tanultam/tanulok Judittól, motivációról, táplálkozásról, kitartásról…. már évek óta együtt dolgozunk.  Remekül kiegészítjük egymást, jó csapatot alkotunk együtt. Jó érzés segíteni az embereken, látni és együtt örülni a sikereiknek!

Így 40 felett fokozottabban törekszem magammal is foglalkozni (futás, bringa, súlyzós edzés).

Azt gondolom, ha az ember jóban van Önmagával, az hatalmas motivációt ad és nincs szüksége zúgevésekre. Ha tiszteli Önmagát és a Testét, akkor nem töm bele rossz ételeket. Ha pedig megízleli a “sport alatt Önmagával tölthető idő” ritka mámorát, akkor az is motiválni fogja, hogy minél több ilyen időt teremtsen Magának.

Nekem ez a motivációm 💗